FEDEZD FEL AZ ERŐSSÉGEIDET PEDAGÓGUSKÉNT!

Akkreditált képzés távoktatással pedagógusoknak a pozitív pszichológia alapelveire építve

A Fedezd fel az erősségeidet pedagógusként képzésben megismerheted a karaktererősségek rendszerét, a saját erősségeidet, és a Boldogságóra Erősség Program alapjait.

15 lecke videókkal és letölthető segédanyagokkal

Maximum 8 hét alatt elvégezheted a saját tempódban

24 erősség megismerése

Teljes mértékben online képzés

Kutatások által bizonyított program

Több mint 7 milliárd ember él ezen a bolygón, és minden embernek – az ujjlenyomatunkhoz vagy az aláírásunkhoz hasonlóan – egyedi jelleme, egyedi karaktere van. Az emberi jellem 24 alapvető elemből tevődik össze. Ezeket a jellembeli vagy személyes erősségeket hívják a pozitív pszichológia kutatói karaktererősségeknek. Habár az identitásunk alapvető részei és elengedhetetlenek a boldogság szempontjából, a legtöbb ember soha nem szerez róluk tudomást…

A személyes erősségeid összessége = A legjobb éned esszenciája

Ismerd meg önmagad az erősségeiden keresztül!

A személyes erősségeid azon dolgok esszenciái, aki te valójában vagy. Az erősség úgy definiálható, mint olyasvalami, ami segít az élettel megbirkózni, vagy ami az életet sokkal teljesebbé teszi számodra. Bizonyos erősségek a teljesítményedet javítják. Néhány erősség az egészséged fenntartása miatt fontos. Más erősségek a céljaid megvalósításában, a kapcsolataid megerősítésében, vagy a boldogságszinted növelésében segítenek. Készen állsz rá, hogy felfedezd őket?

A Fedezd fel az erősségeidet pedagógusként! online képzésben megismerheted a karaktererősségek rendszerét, a saját erősségeidet, és a Boldogságóra Erősség Program alapjait. Ide kattintva megismerkedhetsz a programmal »»

A képzésről

A „Fedezd fel az erősségeid pedagógusként!” 30 órás e-learning képzésének online felületén 15 leckén át ismerheted meg személyes erősségeidet pedagógusként, és a Boldogságóra Erősség Program alapjait, amely az erősségközpontú gondolkodásmódra helyezi a hangsúlyt.

Tudományalapú tanfolyam a pozitív pszichológia alapelveire építve

Az az erősségrendszer, amit a tanfolyamon megismerhetsz, több mint 50 kutató sok-sok éves munkájának eredményeképpen jött létre. Olyan világszerte elismert szaktekintélyek elvein alapszik, mint például Christopher Peterson és Martin Seligman, akik arra a kérdésre keresték a választ, hogy mi a valódi boldogság titka és hogyan hozhatjuk ki a lehető legjobbat önmagunkból és az életünkből?

Ez a tanfolyam pontosan ezekre a kérdésekre ad választ. Arra tanít és hoz fel számtalan példát, hogy miként formálhatod át a negatív berögzüléseket pozitívvá. Segít feltérképezni, kibontakoztatni és használni az erősségeidet, amelyek már ott lapulnak benned és csak arra várnak, hogy végre rájuk helyezd a fókuszt.

Kutatások által bizonyított módszertan

A személyes erősségek a legtöbbet kutatott téma a pozitív pszichológiában, és az eredmények egyértelműen alátámasztják, ha ezek fejlesztésére összpontosítasz a gyengeségeid helyett, akkor sokkal eredményesebb, sikeresebb, egészségesebb és boldogabb életet élhetsz.

9 tudományosan bizonyított következmény, amiért érdemes az erősségeidre fókuszálnod:

A képzés menete

Maximum 8 hét áll előtted, hogy az kurzus tartalmait önállóan megnézd, elolvasd, megértsd, feldolgozd, elvégezd a feladatokat és ellenőrizd a tudásodat.

A nyolc hét alatt a saját tempódban haladhatsz, de a leckéket egymást követően, sorban tudod feldolgozni. A következő lecke tartalma mindig az adott leckékhez kapcsolt teszt kitöltése után válik számodra láthatóvá.

A harmadik leckében a 24 erősségből Te választhatod ki, hogy melyik 3-5 erősséggel foglalkozol behatóbban, de bármikor visszatérhetsz a többi erősséghez is.

Minden embernek 24 erőssége van, hogy boldog életet teremtsen.

Itt az idő, hogy felszabadítsd a benned rejlő erőt, hogy végre önmagad lehess és ezt a személetet elvidd azoknak a gyermekeknek is, akikkel munkád során találkozol!

A feladatok és a képzés teljesítésének feltételei:

A leckék során találkozhatsz személyes kihívásokkal a 24 erősség gyakorlására (0-9. lecke).

A 10-11-12. leckében megismerheted az erősségközpontú pedagógia szemlélet és a Boldogságóra Erősség Program alapjait.

A leckék során egy önreflektív feladatlap segít abban, hogy átgondold a saját tanulásod, fejlődésed, és hogy miképpen tudod a tanultakat hasznosítani pedagógiai munkádban.

Akkreditált képzés és tanúsítvány esetén:

A nyolc hét alatt teljesítendő feladatok között találod egy általad választott korosztálynak szóló foglalkozás tervezését is (a 12. leckével szoros összefüggésben).

A fentiek mentén egy 3-6000 karakter terjedelmű reflektív szöveges beszámolót szükséges készítened a sikeres kurzuszáráshoz.

Oktató

Bagdi Bella

pszichológus, mindfulness tanár (MBSR, MBCT), tudatos önegyüttérzés tanár (MSC), Boldogságóra Integrált Program alapítója és vezetője
Bella 2014/2015-ös tanévben indította el a Boldogságóra Programot, amelyhez eddig több mint 1500 intézmény csatlakozott, aminek köszönhetően ma már több mint 100.000 gyermek és fiatal vehet részt boldogságóra foglalkozásokon, amit a résztvevők sokszor csak „érzelemórának” hívnak. Bella küldetése, hogy munkásságával hozzájáruljon az emberek életének pozitív változásához a pozitív pszichológia eszközeivel. Az Önbizalom program vezető fejlesztőjeként az volt a célja, hogy egy olyan, korosztályspecifikus önbizalomfejlesztő programot hozzon létre a fejlesztő csapattal, amely óvodáskortól középiskoláig hatékonyan támogatja a gyerekek és fiatalok pozitív fejlődését és a bennük lévő potenciál kibontakozását.

Jelentkezés

A következő képzés időpontja:  2024. november 4-től 2025. január 10.-ig

Jelentkezési határidő: 2024. október 7.

Akkreditáció nélkül a Boldog Óvodák/Iskolák és egyéb Boldog intézményeink munkatársai részére:

INGYENES

Akkreditációval a Boldog Óvodák/Iskolák és egyéb Boldog intézményeink munkatársai részére rendkívül kedvezményes áron:

19.900 Ft

Akkreditációval minden más érdeklődő számára:

49.000 Ft

TEENDŐID:

1. Töltsd ki az adataidat

Az űrlap kitöltése egyszerű, gyorsan végig tudsz menni rajta. Kérünk, hogy arra figyelj, hogy helyesen és pontosan add meg az adataidat.

Ha másnak szánod a képzést, akkor kérlek írd le a nevét és az e-mail címét is!

2. Nyomd meg a ‘Rendelés véglegesítése’ gombot

Pár percen belül levelet fogsz kapni a megadott e-mail címedre, ahová kiküldjük a díjbekérőt az utaláshoz szükséges adatokkal.

Ha azt az opciót választottad, hogy akkreditációval szeretnéd a képzést, a levélben megtalálod a szerződést, a tájékoztatót és az akkreditációs bejelentő elektronikus adatlapot.

3. Kész is vagy!

A díj beérkezésekor visszaigazolást kapsz e-mailben, amiben megtalálod a vásárlásoddal kapcsolatos további részleteket.

Rendelésedről elektronikus számlát állítunk ki!

A számlát automatikusan az általad megadott számlázási információk alapján generálja rendszerünk, ezért ügyelj rá, hogy helyesen és pontosan add meg az adataidat. Az elektronikus számlát ugyanúgy el tudod számolni a cégedben, mint bármilyen papíralapú számlát.

Kérdésed van? Segítünk!

Ha felmerült benned bármilyen kérdés, amire ezen az oldalon nem kaptál választ, akkor írj nekünk e-mailt az iroda@mentalfocus.hu címre, vagy hívj minket a +36 70 635 3250 telefonszámon, hétfőtől péntekig 9:00-16:00 óra között.

A képzés részletei

A TOVÁBBKÉPZÉS IDŐTARTAMA

Óraszáma: 30 ÓRA

ALAPÍTÁSI ENGEDÉLY NYILVÁNTARTÁSI SZÁMA:

A/13020/2023

JELENTKEZÉS FELTÉTELE:

Bármely pedagógus szakképzettség

Felsőfokú iskolai végzettséggel rendelkező a nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatottak (pl.: dajka, pedagógiai felügyelő, gyermek és ifjúságvédelmi felügyelő, pedagógiai asszisztens)